86ERYZ36GVL94
 

Vânzare afacere

... e doar una din opțiunile de ieșire din afacerea ta

Vanzarea afacerii 1200 PNG.png

Vânzarea afacerii este pentru Întreprinzătorii:

 • Ce nu au un membru al familiei ce să vrea să ducă afacerea mai departe

 • Ce au o afacere activă, ce poate fi transferată și valoroasă unui anumit cumpărător - adică nu e o afacere de lichidat

 • E pentru Întreprinzătorii ce vor cu adevărat să-și vândă afacerea, nu doar „testează” și se joacă cu ideea vânzării ei

 • Pentru cei ce vor rezultate concrete în câteva luni, nu să aștepte ani pentru a le suna telefonul

 • Cei ce realizează că vânzarea afacerii lor e probabil cea mai importantă vânzare din viața lor ce necesită o colaborare și muncă de echipă: ei să își focalizeze atenția 100% pe afacerea lor, iar alții să se ocupe de căutarea și contactarea potențialilor investitori.

 • Cei ce consideră că, la fel ca orice altă vânzare, necesită o căutare și o contactare continuă a celor mai potrive firme și persoane în stare să o preia

 • Cei ce își asumă riscul ca afacerea să nu se vândă deoarece cei mai mulți factori sunt în afara puterii lor de control sau ai consultantului lor M&A - astfel încât cheltuielile ocazionate cu căutarea și contactarea potențialilor investitori nu vor putea fi ulterior recuperate

 • Cei ce vor metode verificate de vânzare a unei afaceri și pe cineva care să le aplice sistematic, lucrând zi de zi timp de 6-12 luni pentru vânzarea afacerii lor.

 • Secretul: pentru a-ți putea vinde afacere la un preț-premium și a nu da ocazia ca cumpărătorul să poată reduce prețul pe care deja ți l-a oferit la negocierea finală, performanțele afacerii trebuiesc să fie maxime, cum poate nu au mai fost niciodată înainte. Pentru asta tu, ca Întreprinzător, trebuie să te concentrezi doar pe bunul mers al afacerii, lăsând pe alții să caute și să contacteze investitorii, lucrând sistematic, zi de zi în acest sens. Iar pentru a avea putere de negociere vei avea nevoie de cât mai mulți investitori interesați de a-ți prelua afacerea.

Dacă cele de mai sus rezonează cu tine, atunci citește mai departe. Considerăm că ceea ce avem să-ți oferim te va încânta și te va ajuta să-ți găsești cumpărătorul dorit pentru afacerea ta, cedând-o în cele mai bune condiții posibile și cu zâmbetul pe buze.

Vânzarile de afaceri - Manifestul

Adevarul ascuns vanzari afaceri 1.jpg

Manifest: Vânzări afaceri

Adevărul ascuns despre vânzările de afaceri prin anunțuri online

Acest Manifest e despre partea reală, mai puțin cunoscută a vânzării unei afaceri. Nu îmi voi face prea mulți prieteni în domeniu spunând lucrurile de mai jos. Dar indiferent de urmări, acestea trebuiesc spuse.

Serviciul Vânzări Afaceri

Serviciul Vânzări Afaceri acoperă o paletă largă de metode verificate de căutare și contactare de investitori sau cumpărători ai afacerii, într-o formă unică și diferită de orice alte firme din domeniu.

Prin paletă largă de metode înțeleg 5 metode diferite de căutare, folosite în proporții specifice pentru fiecare firmă având scopul final ca Întreprinzătorul să primească cel puțin 4 oferte concrete de preluare a afacerii sale.

Iar combinația metodelor e unică deoarece fiecare firmă e unică în felul ei, ceea ce necesită o abordare personalizată, diferită pentru fiecare în parte.

(În unele cazuri finalizarea vânzării afacerii se poate încheia în prima etapă printr-un parteneriat, urmând ca acesta să preia întreaga afacere în perioada următoare.)

Exemplu (scurt și real):

 • Primești 6 oferte concrete de preluare a afacerii tale în urma căutărilor și contactărilor de potențiali investitori sau cumpărători în decurs de circa 6 luni.

(Ca o paranteză: poți face tu însuți aceste căutări și contactări sau le putem face noi în locul tău, ca parte a acestui serviciu)

 • Vei putea stabili o întâlnire cu 3 dintre ei (sau chiar cu toți) pentru a-i cunoaște și a avea primele negocieri directe

 • Unii dintre ei îți vor părea mai serioși și mai de încredere decât alții. Pe aceștia îi poți pune pe lista ta scurtă și să le acorzi o atenție sporită.

 • Poți semna Scrisorile de Intenție cu unul sau mai mulți investitori și să începi etapa de due diligence (verificarea afacerii tale de către investitori) cu unul sau mai mulți dintre ei - te vom consilia noi pe tot parcursul vânzării pentru a ști mereu care e cea mai bună cale de urmat pentru tine.

 • Vei fi ajutat și la negocierea finală pentru a putea obține cele mai bune condiții de vânzare a afacerii tale.

În circa 12 luni se finalizează vânzarea afacerii tale cu un zâmbet pe buze.

Desigur exemplul de mai sus e unul succint. Sunt multe etape și aspecte de rezolvat de care nu am amintit pentru a păstra o imagine de ansamblu cât mai clară.

În loc de a alege mereu o singură modalitate de căutare și contactare a investitorilor, indiferent de afacerea vândută, vom creea un mixt unic de modalități ce să fie optim pentru vânzarea unei anumite afaceri.

În loc de a contacta pe oricine cu o propunere de preluare, vom creea liste specifice pentru fiecare segment de investitori. Vom adapta Dosarul Afacerii la specificul afacerii lor și la punctele tale forte, importante pentru ei.

Asta e esența serviciului Vânzări Afaceri.

Ce ar putea fi după vânzarea afacerii?

Încheierea cu succes a aventurii actuale cu afacerea ta îți va da curajul și experiența completă pentru a începe o altă afacere.

Ne-am bucura dacă asta ți-ai dori să faci în viitor.

Unii Întreprinzători vor prefera să se implice în alte proiecte fără nicio legătură directă cu afacerile. Ulterior, cei mai mulți vor reveni „la prima dragoste”, începând o nouă afacere. Mai maturi și cu o altă gândire de data asta.

Alții își doresc doar să poată savura viața și să facă ceva la care poate doar au visat până atunci. Se întâmplă des ca sumele de bani primite pentru afacerile lor să le ajungă pentru tot restul vieții - eventual ajustându-și viitoarele cheltuieli în funcție de sumele încasate.

Dacă toate acestea ți se potrivesc, înscrie-te pe lista noastră de așteptare. De regulă în maxim 60 zile vom avea resurse libere (sau le vom creea în acest timp) pentru a ne putea ocupa optim de vânzarea afacerii tale.

 

Sunt sigur că finalul va fi „cu zâmbetul pe buze” - de care am tot amintit.

 

Orice întrebări ai avea despre vânzarea afacerii tale ni le poți pune aici. Îți vom răspunde în maxim 48 ore, ajutându-te pe tot parcursul vânzării afacerii tale (chiar dacă ai ales să lucrezi cu alții sau pe cont propriu). 

Poți zâmbi de pe acum! :)

20200404_112142 Mic.png

- Feri Lorincz