86ERYZ36GVL94
 

Pregătirea din timp a materialelor pentru vânzarea afacerii

Care e cel mai bun lucru atunci când primești o ofertă neașteptată de preluare a afacerii tale?

Uneori un investitor apare „din senin” îți face o ofertă serioasă pentru preluarea afacerii tale. Oferta lui e tentantă. Începi să te gândești și tu la vânzarea ei. Uneori acesta e bine-intenționat. Alteori e o capcană, după cum am mai scris în acest articol.

 

Indiferent de situație, cel mai bun lucru ce îl poți face este să găsești cât mai repede cel puțin o altă ofertă concretă de preluare. … asta pentru a avea o putere de negociere și alternative pentru situația în care nu vei fi mulțumit cu rezultatul obținut cu acest prim-investitor.

... când descoperi că ai o problemă medicală...

Alteori apar alte probleme cum ar fi: familiale, schimbarea legislației, concurență crescută sau chiar descoperirea unei probleme medicale. 

 

Deși nu pare, dar apariția unei probleme medicale este factorul cel mai des întâlnit ce duce la vânzarea cât mai rapidă a afacerii. Doar că foarte rar afacerea ajunge să fie vândută. În cele mai multe cazuri aceasta va fi lichidată, la o fracțiune din valoarea ei reală.

 

 

 

În ambele cazuri de mai sus timpul de reacție și de obținere a unei oferte de preluare este deoasebit de important.

 

Cu fiecare lună cu care o poți scurta procesul de vânzare îți cresc șansele de vânzare a afacerii și prețul pe care îl vei primi pentru aceasta.

 

Poate nu știai dar numai pregătirea materialelor pentru vânzarea afacerii tale poate dura oricât între 2-4 luni (sau chiar 6), în funcție de mărimea și complexitatea afacerii tale.

 

Dacă ai toate materialele de prezentare ale afacerii pregătite din timp, poți începe aproape instant întregul proces de vânzare al afacerii tale.

Dacă aceste idei rezonează cu tine, atunci citește în continuare email-urile pe care le trimitem celor interesați de subiect.

Având pregătite din timp toate materialele pentru vânzarea afacerii tale vei deveni mai sigur pe viitor și pe acțiunile tale.

  1. Miercuri, 5 august 2020 - Amfibia

  2. Joi, 6 august 2020 - Să le spun angajaților sau nu?

  3. Vineri, 7 august 2020 - Dosarul Afacerii și Teaser-ul

  4. Sâmbătă, 8 august - Lista de potențiali cumpărători

  5. Duminică, 9 august - Documentele pentru due diligence

  6. Luni, 10 august - Răspunsuri

  7. Marți, 11 august - Povești

  8. Miercuri, 12 august - Ultima zi de înscrieri

 

Înscrierile au fost deschise între 9-12 august 2020. Următoarele înscrieri se vor putea face între 2 și 9 decembrie 2021.