Caută

Testări decizii, testări parteneri


Toți testăm. Uneori chiar și atunci când ar trebui să luăm o decizie, încă mai testăm și alte oportunități. Poate motivul real este faptul că amânăm o anumită decizie până eventual se întâmplă ceva. Ceva ce să ne forțeze să luăm în final o decizie.


Dar cel mai mult îmi plac cei ce testează alte persoane fără ca aceștia să simtă acest lucru, dar nu într-un mod manipulator. O fac în special pentru a se proteja ei înșiși de anumite categorii de persoane. Iar aceste persoane nici măcar nu-și dau seama de acest lucru.


Poate e prea general și prea vag ceea ce am scris…


Dar am întâlnit de multe ori astfel de maeștri în acest domeniu. Unul însă mi-a rămas în minte mai mult decât oricare alții. Îl chema Gyorgy. Era un bărbat foarte prezentabil, din Ungaria și încerca să vândă în România niște costume de baie foarte scumpe, pentru femei.


M-a vizitat prin 2003 pentru a-mi propune să-i vând respectivele costume de baie în magazinul meu de lenjerie intimă din Beiuș. Mi s-au părut foarte scumpe, dar foarte frumoase. Iar el mi-a făcut o impresie foarte bună. Așa că am făcut o primă comandă cu banii jos de circa 50 de bucăți. Și culmea. Într-un orășel mic ca și Beiușul s-au vândut neașteptat de bine. Chiar și costumele de baie de la alte firme, considerate până atunci a fi destul de scumpe, s-au vândut mai bine decât înainte – probabil că în comparație cu cele foarte scumpe acestea păreau să fie la un preț chiar rezonabil. În scurt timp am mai făcut o comandă de 38 bucăți.


La sfârșitul sezonului Gyorgy m-a vizitat din nou pentru a-mi da catalogul pentru anul următor din care să-mi pot alege din timp modelele. Le-am ales, am făcut comanda după care m-a sunat și m-a întrebat dacă ar fi o problemă să-i plătesc în maxim 30 zile toată marfa comandată. Mi s-a părut puțin ciudat să plătesc integral în octombrie marfa ce o voi primi 4-5 luni mai târziu. Dar banii nu erau o problemă iar Gyorgy mi-a făcut mereu o impresie foarte bună. Așa că am fost pe loc de acord. I-am cerut doar să-mi reamintească să-i fac plata cu zile în avans. Pe urmă am și uitat de toate acestea.


La sfârșitul lui februarie 2004 am primit un colet mare din Ungaria: erau toate costumele de baie comandate cu câteva luni în urmă. L-am sunat pe Gyorgy să-i mulțumesc și să-mi exprim surprinderea deoarece a condiționat comanda de plata acestuia iar eu nu am primit o factură și nici n-am plătit-o înainte, așa cum mi-a cerut să o fac.


A durat câteva clipe să-și amintească acest lucru. Pe urmă mi-a spus: „Feri, eu te-am întrebat dacă ar fi o problemă pentru tine să-mi plătești în zilele următoare toată comanda. Iar dacă nu ți-a venit nimic de plată, înseamnă că ai răspuns că „Nu”.” „Și dacă spuneam orice altceva?” am întrebat eu din nou, surprins de testul său, de care nici măcar nu aveam habar că era un test până atunci. „Atunci sigur primeai o factură în următoarele câteva zile” mi-a răspuns.


De câte ori în viață am întâlnit oameni ce păreau a fi într-un anumit fel și se dovedeau a fi exact invers așteptărilor? De câte ori nu ne-am înșelat în privința altora, deși ne credeam capabili de a-i „citi” pe alții?


Mi-am adus aminte de Gyorgy deoarece am simțit nevoia să creez un sistem de testare a unora înainte de a continua o relație cu aceștia. Încă nu știu exact cum să fie acest sistem. Probabil va implica ceva bani deoarece cred că doar astfel poți cunoaște pe cineva cu adevărat bine.


Dacă ai vreo idee în acest sens, te rog să o scrii în comentarii pentru a o putea folosi cu toții. Pentru a câștiga cu toții. Mulțumesc.


PS: Dacă te gândești la vânzarea afacerii tale, poate ar fi mai interesant să știi cât de pregătită e afacerea ta pentru vânzare înainte de a intra în procesul de vânzare al acesteia. Mai exact, cât ai putea pierde din prețul ei deja negociat cu un potențial cumpărător, la negocierea finală (imediat după etapa de due diligence) datorită unor aspecte ale afacerii tale nerezolvate din timp? Pentru aceasta completează chestionarul online cu 28 întrebări în următoarele 8-10 minute. Îl găsești aici iar răspunsul va fi instant, în cifre exacte, la terminarea sa. Mult succes în tot ceea ce faci!


Așadar verifică-ți gratuit pregătirea afacerii tale pentru vânzare folosind chestionarul online cu răspunsul pe loc. Succes!#testareparteneripregătirevânzare #testarepartenerivanzăriafaceri

0 afișare