Caută

Pregătire materiale 7 - Povești

Pregătirea din timp a materialelor pentru vânzarea afacerii Înainte de a începe, vreau să știți că respect mult timpul și atenția dvs. și primiți acest e-mail ca urmare a indicării interesului dvs. de a ști mai multe lucruri despre pregătirea din timp a materialelor necesare pentru vânzarea unei afaceri și, eventual, chiar să colaborăm în acest sens. Puteți opri trimiterea acestor email-uri oricând, dezabonându-vă prin butonul special din partea de jos a oricărui email. Acest lucru nu vă va elimina din lista noastră de e-mailuri principale (dacă sunteți pe aceasta), doar din seria trimisă în perioada 5-12 august. Poți citi toate cele 6 email-uri anterioare urmând link-urile de pe pagina de produs al noului serviciu, aici.

PoveștiAcum 4 ani am auzit o poveste ce m-a marcat profund.


Vorbeam cu un întreprinzător pe o băncuță de lemn aflată pe malul lacului său.

De fapt, doar eu vedeam un lac. Era o fermă de pește de circa 80 hectare. Cam cât cât vezi cu ochii în jur.


Când terminase facultatea l-au repartizat ca inginer la acea fermă. Sperase mereu că atunci când se va ajunge al „privatizare” el va fi cel ce o va prelua, având un fel de drept de preemțiune, fiind directorul fermei.

Dar lucrurile se tot tergiversau cu fiecare partid ce era la guvernare.

Într-un final s-a ajuns la privatizare.

Înainte cu câteva zile însă s-a ținut o ședință cu reprezentanții de la București. Inginerul nostru a simțit că cineva îl lucra pe la spate, lucru de care se plângea șefilor lui.

Într-un final și-a dat seama că chiar șefii lui „îl lucrau” și vroiau să îl dea afară în acea ședință pentru a prelua ei ferma de pește.

A reușit însă să schimbe situația în ultima clipă. A rămas director în continuare și a preluat ferma.

A doua zi însă când s-a uitat în oglindă a văzut un o cărunt. Încărunțise dintr-o dată, în câteva ore.

Pe urmă au urmat probleme cu inima și un bypass. Urmat de Alzheimer.


Doi ani n-a mai ieșit din casă.


Lacul pentru care luptase a devenit o povară. I se dedicase total. Zicea că „a călcat” cu talpa sa fiecare centimetru din lac de cel puțin 3 ori.

Acum nu vroia decât să scape de fermă și cu banii astfel obținuți (ar fi acceptat și o fărâmă din prețul real) să poată cumpăra soției sale o mică casă în care să își ducă liniștită bătrânețile atunci când el nu va mai fi.

Pe tot parcusul discuției banca pe care eram amândoi așezați tremura în continuu. Inițial nu știam de ce. De la tremuratul său.


Încerca să îmi arate și să îmi explice cât mai multe. Dar de fiecare dată când se ridica în picioare și încerca să facă câțiva pași era mereu pe punctul de a cădea.

Nu pot uita nici povestea, nici tremuratul băncuței. Nici faptul că și-a realizat visul și a plătit atât de scump pe urmă.

Tot ce am scris până acum au fost povești reale. Am schimbat doar anumite părți ne-esențiale pentru a putea păstra confidențialitatea eroilor mei.


Următoarea poveste…Acum exact 2 ani am contactat un întreprinzător pentru a discuta de eventuala vânzare a afacerii sale. Afacerea sa, deși nu una foarte mare, cred că e cunoscută de către orice român. Mi-a spus că afacerea sa principală tocmai se vinde.


Mi-a mai spus că tocmai se termina verificarea afacerii sale (due diligence) și în cel mult 2-3 săptămâni va avea loc negocierea finală.


Era prea târziu să ne mai implicăm și noi. Dar ne-am înțeles să vorbim din nou peste 1 lună și atunci vom ști dacă au ajuns la un acord sau nu.

Peste 1 lună încă nu avuse loc negocierea finală. Nici peste 2 luni. După cum am spus au trecut deja 2 ani. Nimic.


Ultima poveste...

Este despre un alt întreprinzător.


M-a contactat prima dată după ce i-am trimis o a doua scrisoare, cu un an și jumătate în urmă.

Mi-a spus că ar vinde afacerea dacă ar primi un preț bun pentru ea. Afacerea sa a fost aproape tot timpul în creștere așa că e contactat periodic cu câte o ofertă de preluare.

Mi-a mai spus că ar fi dispus să o vândă și peste 3 ani, la un preț dublu decât acum.

Acum o lună m-a sunat din nou. Vroia să ne întâlnim dacă voi avea un drum în zona sa.

Toate aceste povești s-au legat cumva.


Cred că secretul reușitei ar putea consta în a avea materialele necesare vânzării unei afaceri pregătite din timp pentru ca atunci când momentul va veni sau când va trebui ca afacerea să fie vândută, acest lucru să se poată face cât mai repede. Acel moment va veni în mod sigur. Nu știu de pe acum care anume din cele 2 situații. Dar sigur va veni.

Aceste idei m-au condus la a oferi acest serviciu ca pe unul de sine-stătător.

Deja știi prețurile: 700 Euro/lună timp de 2-3 luni și 180 Euro/lună pentru aplicația Datasite, dacă ai o echipă de conducere.

Dacă ești interesat să colaborăm, atunci următorul pas va fi o discuție telefonică prin care să ne cunoaștem. Pentru acest lucru te rog să completezi din nou un scurt formular cu câteva date de contact, dând un click pe aceste cuvinte.Dacă vrei să recitești toate email-urile trimise deja o poți face direct pe pagina noastră de produs, dând click aici.

Feri Lorincz

PS: mâine seară se vor încheia înscrierile pentru această primă serie de întreprinzători ce doresc să își pregătească din timp materialele necesare vânzării afacerii lor pentru ca atunci când vor avea oportunitatea sau va fi nevoie, să-și poată vinde afacerea cât mai repede cu putință.

Nu insist. Poate acum nu este momentul potrivit pentru tine.

Următoarea deschidere a acestui serviciu va avea loc în cursul lunii decembrie, 2020. Dacă ești interesat a primi mai multe informații chiar înainte de deschidere, te rog să te înscrii pe lista noastră de așteptare, aici.

88 afișare